Veilig op vakantie met tips van Husol

Geachte lezers,

Wanneer we op vakantie gaan, zorgen we dat we goed voorbereid zijn. We checken of er geen apparatuur aan is blijven staan, we kijken of het fornuis uit staat, of de kranen dicht zijn. Is er geen bederfelijke waar in de koelkast achtergebleven? Allemaal logische dingen. Toch kunnen wij u vanuit onze professie nog een paar handige checkpunten meegeven.

Zon- en windautomaat uitschakelen
Het mooie van automatisering is dat apparatuur zijn werk doet, zonder dat we ons daar echt van bewust zijn. Een zon- en windautomaat is daar een goed voorbeeld van. Deze accessoire op elektrisch bediende zonwering(en) zorgt ervoor dat knikarmschermen, uitvalschermen en screens automatisch naar beneden gaan bij mooi weer en bij opkomende wind weer automatisch sluiten. Toch moet hier een voorbehoud gemaakt worden: ook de fabrikant van besturingen voor uw zonwering geeft aan in de handleiding dat u de bediening van uw zonwering nooit onbeheerd over mag laten aan automatisering.

slechtweer

Beeld: shutterstock

Hoe geweldig deze accessoires hun werk ook doen, de natuur is door haar grilligheid de techniek soms net een stap voor. Een regenbui hoeft niet gedetecteerd te worden, maar kan er wel voor zorgen dat een verzadigd doek niet meer in kan draaien. Het gevolg kan schade zijn aan doek en systeem. Thermiek kan een knikarmscherm optillen en laten vallen, waarbij de armen breken. Ondertussen hebben de schoepen van de windmeter nog geen millimeter bewogen. Daarom adviseren wij te allen tijde om de zonwering in te draaien voordat u de reis aanvaardt en de automaat uit te zetten.

Rolluiken voorprogrammeren
Indien uw huis beschikt over rolluiken met afstandsbediende motoren, bedienbaar met draadloze hand- en/of wandzenders, dan kunt u daar in bijna alle gevallen een draadloze tijdschakelklok voor niet al teveel geld bij aanschaffen. Ook achteraf is deze accessoire in gebruik te nemen. De tijdschakelklok stelt u in de gelegenheid om uw rolluiken zo te programmeren, dat zij automatisch open en dicht gaan elke dag. Zo wordt er menselijke aanwezigheid gefingeerd. Om het helemaal echt te maken, bieden sommige tijdschakelklokken de mogelijkheid om de tijdstippen elke dag iets te verleggen, om slimme inbrekers, die checken hoe laat de rolluiken naar beneden en omhoog gaan iedere dag, te slim af te zijn. Wie Somfy io motoren in de rolluiken ingebouwd heeft zitten, kan daar een Tahomabox op aansluiten en via de smartphone of tablet hele scenario’s voorprogrammeren. Laat de automatisering voor uw werken!

inbraakgevaar

Beeld: shutterstock

Alarmsysteem ook via Tahomabox
Het alarmsysteem van Somfy bestaat uit sensoren en detectoren die allemaal gekoppeld worden aan de eerder genoemde Tahomabox. Het grote voordeel is dat beelden worden opgeslagen op de beveiligde Somfy server in Geneve, in plaats van op een lokaal geïnstalleerde harde schijf. De eerste plaats waar inbrekers kijken, wanneer men zich niet door camera’s heeft laten afschrikken, is de meterkast. Het doel is om de harde schijf met opnamen ook te stelen.

Wilt u meer weten over de accessoires die hier vermeld zijn, neemt u dan even contact op met ons, zodat wij u met de dichtstbijzijnde Husol dealer in contact kunnen brengen.

Tot het volgende blog,

Peter van der Kamp
Team Husol Zonwering

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s